BAŞKAN ELÇİN'İN GAZİLER GÜNÜ MESAJI

Genel 18/09/2023 17:22

Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin’in, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi;

Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasının ardından, Ulusal Önderimiz Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e TBMM’nin 19 Eylül 1921 günü mareşallik rütbesi ve gazilik unvanının verilmesi nedeniyle bugün gaziler günü olarak kutlanmaktadır.

Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk milleti hiçbir zaman bağımsızlığından taviz vermemiştir. Bu uğurda çok savaş yapmış, birçok insanını şehit ve gazi vermiştir. Bugün millet olarak, birlik ve beraberlik içinde, bu cennet vatan topraklarında bağımsız ve hür yaşıyorsak, bunu aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Bu nedenle şehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti olan bu toprakları ilelebet muhafaza etmek, ay yıldızlı bayrağımızı bu topraklarda sonsuza dek dalgalandırmak, şehit yakınlarımıza ve gazilerimize sahip çıkmak hepimiz için milli bir görevdir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Ulusal Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanımız için canlarını hiç düşünmeden feda eden şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize de sağlıklı, uzun ömürler diliyorum.